Testimonials

testimonial

Hierna vertellen mensen over de veranderingen die zij door onze samenwerking hebben doorgemaakt

Op dit moment heb ik het voordeel te mogen samenwerken met Arno van der Lee, een ervaren en zeer doortastende coach. Een professional die zijn vak verstaat en serieus neemt.
Samen pratend over ons werk kwamen we al snel tot de conclusie dat de essentie van coaching is, dat je als coach in staat bent om het leven van jouw klant blijvend te veranderen en het liefst snel. Want de klant wil graag snel het gewenst resultaat zien.

Ik heb aan den lijve mogen ervaren hoe doortastend en effectief de aanpak van Arno is. Hij creëert vanuit respect, veiligheid en vertrouwen een basis voor het gesprek. En als geen ander, verstaat Arno de kunst om in één enkel gesprek, het gesprek te openen, te verkennen, de diepte in te gaan en ook nog een transformatie te realiseren.
In zeer korte tijd wist hij bij mij de verbinding tot stand te brengen tussen mijn hoofd en mijn hart en dat te koppelen aan een fysiek resultaat. Voor mij een hele bijzondere ervaring die ik nog maar zelden heb mogen meemaken in het vak van coaching.

Dat noem ik nog eens Doortastend Coachen. Dit is volgens mij zoals het vak van coach bedoelt is.
Niet bezig zijn met de oorzaak van het probleem en daar vooral veel uren druk mee zijn. Maar juist bezig zijn met wat de klant wél wil, wat hij wil bereiken, zijn droom. En vervolgens stappen zetten om die droom ook écht te realiseren.

Ik gun iedere coach en klant deze snelle, effectieve en vooral mooie manier van coachen. Ik kan je dan ook van harte aanbevelen kennis te maken met de aanpak van Arno, Doortastend Coachen.

Geerd de Rooij, trainer en coach

Geerd de Rooij
Voor de duur van een half jaar heeft Arno mij gecoacht om de volgende stap te maken in mijn carriere en me begeleid in de hiermee gepaard gaande persoonlijke groei. Dit met als resultaat een nieuwe baan die past bij de nieuwe, verbeterde versie van mijzelf!
Arno’s manier van coachen is direct en open met oog voor de persoon. Hierdoor was ik heel snel in staat om de geleerde vaardigheden in de praktijk brengen. Veranderingen die ik eerder niet voor mogelijk hield werden op zeer korte termijn onbewust bekwame vaardigheden waar ik de rest van mijn leven plezier aan ga beleven. Arno’s betrokken manier van coachen heeft dit alles mogelijk gemaakt. Bedankt!
Sharon Heffels

Door de confronterende wijze waarop Arno van der Lee je een spiegel voorhoudt hoe jouw houding en gedrag eruit zien in een situatie en wat dit doet met gesprekspartners, kan ik door het gesprek in te gaan met de juiste mindset en onbevooroordeelde focus op de ander in plaats van in je hoofd te veel bezig zijn met je eigen verhaal/doel beter “contact maken” en mensen sneller en effectiever aanzetten tot verandering en deze verandering sturen. Daarnaast ben ik beter in staat om effectiever met emoties om te gaan die optreden in bepaalde situaties. Je ervaart door “geforceerd” een andere houding en gedrag te laten zien dat dit meer en beter effect sorteert. Een reis van onbewust onbekwaam via bewust onbekwaam naar bewust bekwaam. Doorgaan met oefenen totdat je echt voelt hoe het ook anders en daarmee beter kan. Belangrijk daarbij voor mij is dat argumenteren vanuit het “hoofd”, wat mijn neiging is, vaak minder effectief is dan als uitgangspunt de ander vanuit intrinsieke interesse voor die ander. Het heldere theoretisch kader dat in de training wordt geschetst samen met de talrijke eigen praktijkervaringen van Arno die hij deelt ter illustratie, maken dat je nog beter begrijpt waarom een bepaalde gedragsverandering noodzakelijk is.

De doortastende coaching gaat bijdragen aan effectiviteit van handelen in projecten en helpt mij beter in staat te zijn om “te sturen” op gewenst gedrag bij klanten waarbij blijvende en positieve impact en hogere klanttevredenheid de belangrijkste resultaten zijn.

Marijn Voskuil
Een coachingsgesprek met Arno. Dit gesprek heb ik enige tijd geleden met Arno gevoerd maar wil hier graag op reflecteren.

Coaching bestaat er in vele soorten en maten. Het zelfde geldt natuurlijk voor de coaches.

Vaak wordt er gereflecteerd over wat je doet, hoe je het doet. Minder vaak wordt de laag geraakt waarom je iets doet. Het raken van de kernen een gesprek heeft vaak te maken in hoeverre je bereid bent je eigen kern te (laten) raken. Arno laat je ervaren dat dat kan op een wijze die zeer respectvol, gevoelvol is.

Ik zit nu meer dan 25 jaar in het adviesvak en ik weet als geen ander dat je jezelf altijd meeneemt in je opdrachten. Je bent je eigen gereedschap. Kennis en vaardigheden zijn belangrijk maar juist de wijze waarop je dat in durft te zetten bepaalt uiteindelijk het resultaat. Ik liep er vaker tegen aan dat bepaalde vraagstukken minder goed beet te pakken waren. Harder werken helpt soms maar vaker is het een ingesleten en deel geworden van jezelf, een blinde vlek. Je voelt dat er iets niet klopt maar ik kon er niet goed de vinger op leggen. In bepaalde opzichten voelde ik me weer onbewust onbekwaam. Gesprekken met Arno lieten mij op een heel zuivere manier zien wat mijn eigen aandeel daar in is, gedrag, overtuigingen, opvattingen over mezelf, waar ik zelf niet goed bij kon komen.
Het mooie is dat hij dat doet door zeer zuiver mijn eigen woorden en boodschappen terug te geven en die voor me zichtbaar te maken. In die gesprekken helpt Arno niet te blijven kijken vanuit het nu of verleden maar juist ook de stap te zetten naar hoe en wie ik wil zijn, wat daar voor nodig is.

Ook maak je in een enkel gesprek als het ware een aantal iteraties over het denken, het voelen over je eigen gedrag en overtuigingen. Ook al zijn patronen herkenbaar om ze te zien bij jezelf, om ze beet te pakken en vanuit een gericht perspectief beet te pakken en daar naar te kijken en daar mee te experimenteren.

Bijzonder aan een coachingsessie met Arno is dat hij je echt jezelf onderhanden laat nemen, zover als je zelf wil gaan, eigen keuze. Maar ook dat hij daar zelf ook echt deel uitmaakt van de cirkel, het gesprek vanuit respect en verbondenheid.

Kerel, dank je wel!

Hans Smorenburg
Arno van der Lee is a remarkable coach, but even more so; a remarkable person. Before Arno I had 3 other coaches. With each of them, I had the feeling that after two or three sessions they had nothing more to offer me. Arno continues to surprise me with the depth of his experience; I have not yet placed a single situation before him that he has not been able to help me with. I consider ‘help’ a long-term solution. Some people are capable of making you feel better about a situation temporarily, but Arno has the unique ability to help you resolve your feelings, so that the problem does not recur.

Arno achieves this by using a scientific approach, combined with an incredible amount of humanity. In the first few sessions, he gave me the tools I needed. These tools are very fundamental techniques that he has distilled using his years of experience, and they strike to the core of human nature. That is the secret of his success.

Subsequently, Arno spends the following sessions teaching you how to use the tools. The tools themselves are so simple that you sometimes wonder why you have not thought of them yourself. The application, however, is the difficulty. Arno patiently teaches you to apply them, leading by example, and within a very short time you are able to apply them yourself!

Arno has an incredible level of commitment, and his approach from the very beginning is to teach you everything he knows. He measures his success on making you independent, and capable of achieving whatever you want, by helping you uncover your potential. The phrase ‘bringing out the best in yourself’ applies directly to Arno. He is constantly working at bringing out the best in himself, and in the people around him, and he does this by practicing acceptance and understanding in all situations.

I cannot recommend Arno enough. I believe that everyone can learn from his humanity, his eagerness to continue learning, and his honesty. These are the reasons that he is able to help at all levels. As a person, as a friend and as a coach, Arno is amazing.

Prarthana Ramdas

Wat een ervaring! Vanaf begin wordt je meegenomen en geraakt, soms als je het zelf nog niet eens door hebt.. het opent je ogen. Tijdens de sessies wordt er een bepaalde openheid en vertrouwdheid gecreëerd in de groep, dit heb je nodig aangezien je met situaties te maken krijgt waar het gaat om hoe jij bent en hoe jij reageert. Je Leert veel over jezelf, hoe je bent als persoon, begrip kan tonen en je grenzen aan geven.

Voor mij heeft doortastende coaching een enorme toegevoegde waarde. Ik merk direct dat je de dingen die je leert gelijk kan toepassen en zelfverzekerder bent in je werk, maar ook privé. Ik raad bij deze iedereen aan om hier aan mee te doen en je open op te stellen, richting de groep, maar ook richting jezelf. Durf te zijn wie je bent, durf in verbinding te komen met je omgeving.

Guido Tijssen
I am completely satisfied with the results obtained during my Coaching with Arno and “the AHA! Academy” mainly because just by following the process, my goals were exceeded

I learned to create habits in my life, success habits. The proper creation of action plans to achieve my goals.
I had set goals for six weeks and I achieved them in the first 3 weeks! Which I never though I could! I had sales in a month in which I had never made any.
I also create an online shop and have some sales.
Arno gave me the confidence, the stimulus required and proper guidelines to reach my goals, taught me to appreciate many things in life to which I never pay attention to.

My attitude shifted from a perception of lack to being inspired and creative with a belief that anything is possible. And the best part is that this attitude created still remains, allowing me to apply it to all aspects of my life.

If you want a step forward in your life, in achieving your goals, I strongly following his program.

Alba Lucia Hincapié

Doortastende coaching is voor mij het startpunt geweest van een persoonlijke verandering. Arno heeft mij geleerd om te praten vanuit mijn hart, in plaats van mijn hoofd. Hij heeft me laten zien dat ik vanuit mijn eigen kracht het verschil kan maken voor de mensen om mij heen. Hij heeft me geleerd dat ik lief mag zijn voor mezelf.

Arno is altijd ontwapenend, toont altijd respect en zorgt altijd voor lol. Hij creëert direct een vertrouwde sfeer door zelf het voorbeeld te geven. Dit stelt hem in staat om je ‘bruut eerlijk’ te confronteren met je gedrag en overtuigingen. Hij vraagt je om keuzes te maken die niet altijd gemakkelijk zijn, maar die je wel altijd helpen. Arno werkt vanuit zijn hart en dat voel je.”

Irene Overbeek

Doortastende coaching is veel meer dan een training, er wordt je niets onderwezen zoals we vaak gewend zijn van een training, maar je krijgt de kans om te ervaren hoe het voelt om te doen wat nodig is om een ander te helpen.

Om eerlijk te zijn stond ik tijdens mijn eerste trainingssessie wat sceptisch tegenover Arno’s confronterende manier van doen.. en misschien is dat nog steeds wel zo. Maar ik ben ook eerlijk als ik zeg dat deze manier mijn (professionele) ontwikkeling in een stroomversnelling heeft gezet. Voor mij was het bijzonder omdat wat ik leerde tijdens de training, ik direct kon toepassen bij mijn opdrachtgever.

Een van de belangrijkste dingen die ik ervaren heb is dat de ander het beste weet wat de oplossing is, je hoeft die ander alleen te helpen zijn of haar eigen oplossing te vinden. Dat gaat niet over inhoud, maar over gevoel.

Kies Je Verandering is een training die je raakt. Arno wil je helpen, dat komt vanuit zijn hart en gaat recht naar je hart.

Nogmaals bedankt voor jouw betrokkenheid en hulp

Anne Brekelmans
Arno past een humoristische, luchtige manier van coaching toe. Een manier van coaching die echt op mij van toepassing is, omdat humor een handvat is wat ik zelf ook graag toepas. Wij hebben veel gelachen tijdens de sessies. Humor helpt mij goed om situaties te kunnen relativeren. Door zijn af te toe provocatieve manier van coachen werd ik ook op een positieve manier gemotiveerd om mijn comfortzone te vergroten.

Door de intensieve persoonlijke manier van begeleiding had ik had wekelijks contact met Arno en bespraken wij de situaties op de werkvloer. Elke week kreeg ik opdrachten/uitdagingen mee om mijn comfortzone te vergroten en dus mijn zelfvertrouwen verder uit te breiden. De intensieve manier van begeleiding zorgde ervoor dat ik dagelijks bewust bezig was met mijn eigen ontwikkeling. Wij bespraken wekelijks hoe mijn opdrachten waren verlopen. Wat er goed ging en wat er beter kon.

Tijdens onze sessies en wekelijkse contactmomenten kreeg ik van Arno simpel te hanteren handvaten en technieken mee, waarmee ik aan de slag kon. Oh zo simpel, maar oh zo effectief. Hier heb ik mij vaak over verbaasd. Arno heeft een hele praktische en effectieve manier van coachen. Door het stellen van open vragen heeft Arno mij ook laten zelf laten nadenken over elementen waar ik belang aan hecht en waar ik energie van krijg.

Arno is een uitstekende motivator. Door zijn positieve, humoristische, praktische en effectieve aanpak is hij is staat mij echt te raken en in mijzelf te geloven. Ik had al een goede motivatie, maar hij gaf mijn motivatie nog een extra zetje.

Cas Glorie
Ik heb ervaren welke impact ik kan hebben op mensen om me heen als ik vanuit mijn hart handel in plaats van uit mijn hoofd. En dat is waar het uiteindelijk om draait als je je klant echt wil helpen: impact maken, je klant een ervaring geven! Door ditzelfde proces bij mijn groepsgenoten te zien plaatsvinden is dat effect alleen nog maar versterkt.
Charlotte van der Kooij

Het einde van het jaar is nabij en dat dwingt mij altijd om het afgelopen jaar voor mezelf te reviewen. Mijn hoogtepunten, dieptepunten en alles wat daar tussenin heeft afgespeeld laat ik dan de revue passeren.

Met jullie deel ik graag mijn absolute hoogtepunt namelijk, de doortastende coaching onder leiding van zeer vakbekwame en gepassioneerd persoon Arno.
Arno heeft mij heel snel het gevoel van vertrouwen weten te geven waardoor de training bij mij een grote impact heeft achtergelaten. Arno gaf mij het gevoel mij te kunnen lezen en mij mee te kunnen nemen in de obstakels waar ik mee rond loop.

Ik ben door de groep en door Arno bewust geworden dat ik open en transparant kan en mag zijn over mijn angsten, mijn onzekerheid als het gaat om mijn werk. Maar ook open over mijn competenties en hoe ik die het beste in kan zetten om een echte professional te zijn.

Met volle overtuiging kan ik zeggen dat zonder deze sessies, ik was blijven zijn wie ik ben, terwijl er veel meer potentie in mij zit.

Abdoulmajid Bozia
Email ons

Wil jij deze ervaring bij ons ook hebben?

Email ons

beginnen

Beginnen

doorbraak

Doorbraak

vrijheid

Vrijheid